Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΛ. N. ΣΜΥΡΝΗΣ


ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΛ. N. ΣΜΥΡΝΗΣ
 του Γιαν.Γιαν.

Είμαστε οι εκατοντάδες χιλιάδες που από διαφορετικές αφετηρίες  ενωνόμαστε στις πλατείες  με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Όλοι μαζί, ελληνίδες, ξένοι, εργαζόμενες, άνεργοι, φοιτήτριες, απλοί άνθρωποι διαδηλώνουμε από τις 25 Μαΐου την αντίθεσή μας στο ολιγαρχικό σύμπλεγμα της οικονομικής εξουσίας και των κομματικών, γραφειοκρατικών μηχανισμών που καπηλεύονται τον πλούτο και τις ζωές μας.
Αυτό το χρεωκοπημένο σύστημα μιλάει τη γλώσσα της δημοκρατίας για να κρύψει την αληθινή του φύση. Όμως δημοκρατία χωρίς έλεγχο της κοινωνίας, χωρίς πολιτική και οικονομική ισότητα δεν υπάρχει.
Αυτό το σύστημα κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας θέλει σήμερα να μετατρέψει την κρίση του σε κρίση του ίδιου του λαού.
Για όλους εμάς, η κρίση δεν είναι αποκλειστικά οικονομική ή πολιτική αλλά συμπαρασύρει κάθε τομέα ανθρώπινης δραστηριότητας:  είναι ταυτόχρονα μια ραγδαία περιβαλλοντική κρίση  που οδηγεί το φυσικό περιβάλλον στον όλεθρο της "αξιοποίησης", μέσα απ' την κατασπατάληση και καταστροφή κάθε φυσικού πόρου. Είναι την ίδια στιγμή μια κρίση ηθική και πολιτισμική,   που διαλύει σε καθημερινή βάση τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις κανιβαλικές οδηγίες των νεοφιλελεύθερων "σοφών".
Η πολιτική πρέπει να ξαναγίνει υπόθεση των πολιτών και όχι των "ειδικών". Η παραγωγή πρέπει να γίνει υπόθεση των παραγωγών. Ο πλούτος της χώρας να περάσει στον έλεγχο της κοινωνίας. Δεν θέλουμε μια κοινωνία που να περιστρέφεται γύρω από το κέρδος και τις "λογικές" των αγορών. Θέλουμε μια κοινωνία της αυτάρκειας, της αλληλεγγύης, της ισονομίας.
Απέναντι σε ένα σύστημα που αναπαράγει την κυριαρχία των ολιγαρχιών και εξασφαλίζει την ασυδοσία τους, έχουμε το μοναδικό προνόμιο και την πρόκληση να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.
Τα θέλουμε όλα για όλους. Είμαστε η ιστορία σε κίνηση.
Και ο καιρός είναι τώρα!

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου