Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τα όριά μας είναι ο ουρανός


Σχέδιο ψηφίσματος 
Μάρω Φ.



Η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Νέας Σμύρνης
προς τη Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος.

Τώρα μιλάμε εμείς! Τώρα φοβούνται αυτοί!

Από τις 25 Μαϊου είμαστε στους δρόμους  και στις πλατείες και γράφουμε μια από τις λαμπρότερες σελίδες του τόπου μας! Ανθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες ενωθήκαμε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και δρώντας μαζικά, ενωτικά, επίμονα καταφέραμε να κλονίσουμε το πολιτικό σύστημα.

Στον ξεσηκωμό της 28, 29 Ιούνη ενάντια στο «Μεσοπρόθεσμο» φοβήθηκαν αυτοί.  Γιατί όποιος δεν έχει το δίκιο έχει τα δακρυγόνα.   Γι’ αυτό   βρήκαμε απέναντί μας τη λυσσασμένη αντίδραση της κρατικής καταστολής.   Το πέρασαν πάνω από τα κορμιά μας αλλά δεν λυγίσαμε!

Συνεχίζουμε μέχρι να φύγουν! Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Ο καιρός της  αναμονής και  της αυταπάτης έχει  πια  περάσει.  Κάθε μέρα όλο και πιο πολλοί άνθρωποι βγαίνουμε από το  ρόλο του θεατή,  του παθητικού ψηφοφόρου και γι’ αυτό φοβούνται. Φοβούνται για τα λεφτά τους που σωρεύουν γιατί νομίζουν ότι έτσι  θα νικήσουν την ανυπαρξία.  Φοβούνται για τις καρέκλες τους γιατί είναι άδεια πουκάμισα χωρίς ψυχή και χωρίς την εξουσία δεν υπάρχουν.  

Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν και αν δεν διασφαλίσουμε ότι δεν θα γυρίσουν με άλλο προσωπείο όλοι αυτοί που μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα: Κυβέρνηση,Τρόϊκα, ΔΝΤ, ΕΕ. Σ’ αυτή την απόφαση  μας ωθούν οι ίδιοι  κάθε μέρα. Πίσω από την κυβέρνηση, το πάρτυ της λεηλασίας, το οργανώνει  η  διεθνής τραπεζική τοκογλυφία της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ.  Η σύγκρουση έχει ήδη αρχίσει και τον πόλεμο τον ξεκίνησαν αυτοί. Ο αγώνας αυτός δεν είναι πια αγώνας μόνο για το μεροκάματο είναι αγώνας για την ίδια την επιβίωση της κοινωνίας μας. Δεν είναι διαπάλη για την επικράτηση των ιδεών. Είναι αγώνας για την ελευθερία.

Συνεχίζουμε μεθοδικά!

Ήδη αμέσως μετά την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου» περνάνε με φούρια   στην  εξειδίκευση του. Οι επιθέσεις στις τσέπες μας, στις δουλειές μας, στην παιδεία, στην υγεία, παίρνουν σάρκα και οστά με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο.

Εξειδίκευση αυτοί,  εξειδίκευση κι εμείς! Ξεκινάμε πλήρη  ανασύνταξη δυνάμεων  και εξειδίκευση και των δικών μας στόχων. Επιλέγουμε τους στόχους αυτούς όπου εκτιμάμε πως μπορούμε να πετύχουμε νίκες και ρήγματα στον αντίπαλο, Συντονίζουμε τις δράσεις μας.

Μας καταλογίζουν έλλειψη εναλλακτικής λύσης.  Μας βάζουν μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα Η Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία μας λένε. Μα η πραγματικότητα είναι ότι με μπαμπούλα το χρέος οργανώνουν την επίθεσή τους και δηλώνουν  απροκάλυπτα ότι μας οδηγούν στη χρεοκοπία με τους όρους των δανειστών.  Δηλαδή το πρόβλημά τους δεν είναι χρεοκοπία ή όχι αλλά αυτή η χρεοκοπία ποιον θα εξυπηρετήσει.
Γι’ αυτό κι εμείς διευρύνουμε τη συζήτηση για την άρνηση πληρωμής και διαγραφής του χρέους.  Το «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» το κάνουμε και Μαθαίνουμε, Εξηγούμε, Συνδιαμορφώνουμε,  Εδώ που φτάσαμε πρέπει να απορριφθεί κάθε ψευδαίσθηση για καλύτερη διαχείριση. Διαμορφώνουμε με αυτόν τον τρόπο τους όρους για την περιγραφή της εναλλακτικής λύσης απέναντι στο σάπιο σύστημα.

Την ίδια ώρα επειδή έτσι τους βολεύει οδηγούν σε κατάργηση και αυτήν την ίδια την κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως την ξέραμε.  Στενεύει κάθε μέρα και πιο πολύ η επιτήρηση από Τράπεζες,  ΕΕ και ΔΝΤ με τη συναίνεση της τοπικής εξουσίας.  Το κράτος θωρακίζεται ακόμη πιο πολύ. Παραβιάζεται το Σύνταγμα. Λυσσάνε να ξεπουλήσουν τα πάντα ερήμην του λαού.   Εμείς απαντάμε Αμεση Δημοκρατία Τώρα!
Κι αυτήν την άμεση δημοκρατία προσπαθούμε να την κατακτήσουμε κάθε μέρα και πιο πολύ παντού. Ενισχύουμε το ρόλο των λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές, σε μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στις σχολές παντού. Οι Λαϊκές συνελεύσεις είναι αυτές που θα βοηθήσουν   να μεταδοθεί ο «ιός του Συντάγματος». Μέσα από αυτές τις διαδικασίες βαθαίνουμε κι άλλο τον πολιτικό μας λόγο.  Στηρίζουμε με κάθε τρόπο το  «Σύνταγμα» ως πολιτικό κέντρο του αγώνα και ως ενιαίο κέντρο συντονισμού της δράσης μας.

Στηρίζουμε με συνέπεια κάθε τοπική η γενικευμένη αντίσταση που επιλέγουν οι εργαζόμενοι. Καταννοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν απέναντι στην εργοδοσία αλλά και στη συνδικαλιστική γραφειοκρατεία.  Αρκετά με τις λιτανείες των πουλημένων ηγεσιών. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και στους χώρους δουλειάς.

Στηρίζουμε το κίνημα της νεολαίας.  Ξαναπιάνουμε το νήμα από το άρθρο 16.

Το κίνημα των πλατειών μαζί με ένα ισχυρό κίνημα στους χώρους της δουλειάς και της νεολαίας θα τους σαρώσει!   
  
Ο αγώνας μας είναι βαθειά πολιτικός. Ο αντίπαλος μπορεί να δείχνει και να είναι ισχυρός αλλά έχει το μειονέκτημα ότι φοβάται.  Από την άλλοι εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε.
Και γι’ αυτό θα επιστρατεύσουμε αυτά που έχουμε : Το μυαλό, την καρδιά μας,  την αυτοοργάνωσή μας, την αλληλεγγύη μας.  
Γιατί για ένα κίνημα που κατάφερε σε λίγες μόνο εβδομάδες να οδηγήσει μια κυβέρνηση σε εσπευσμένο ανασχηματισμό, να σκορπίσει την αυτοπεποίθηση και το χαμόγελο στον κόσμο η μόνη συνέχεια είναι η αποφασιστική δράση και το μόνο όριο ο ουρανός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου